WIST JE DAT ...
Sparen voor het “ Goede doel “.
Enkele leden hebben de vraag gesteld waarom wij als “Maaslandse Jog en Wandelclub” niet mee doen aan een spaaractie ten voordele van één of meerdere goede doelen.
“De Warmste Week” van Studio Brussel was zo’n evenement!
Als bestuur hebben we daarom besloten om tijdens onze clubactiviteiten een mooie collectebus te plaatsen waarin jullie (vrijblijvend) enkele centjes (euro’s) mogen doneren.
Eind 2017 wordt ons gespaarde bedrag dan geschonken aan een door ons zelf gekozen goed doel.
Indien mogelijk maken we er samen dan een gezellig dagje van en kunnen we ons bedrag zelf gaan overhandigen. (dit kan bv doorgaan door een estafette jog of wandeling)
Om dit te realiseren vragen we jullie hulp. Indien iemand een “ goede doel ” ingeving heeft laat het ons dan weten
( christian.swennen@telenet.be ) zodat we tijdig onze aanvraag hiervoor kunnen indienen.
Vriendelijke groeten
Bestuur
De Maasgedichten van Rik. Naar Website Rik Linkens
Jij…mijn rivier. ( 1 )
Ik zoek je telkens weer op,
wil naast je staan.
Ik aanschouw
je rustig voortkabbelen tussen oevers
van werelden vol verschil.
Zelfs het omslaan
naar vernietigende kracht
boezemt me geen angst in,
eerder bewondering.
Je streelt,
koestert , de amper bedekkende diepte.
Je raast, beukt, over bodemloze onwetendheid.
Maar
je loop blijft, ongeacht je aaibare grilligheid,
ongestoord, langs me gaan.
Aan de
einder trek je het laatste zonlicht met je mee
in de foetus van de nakende morgen.
Even
is er de angst je te verliezen,
maar over mijn schouder zie ik je weer..
jij … mijn
rivier.
Jij … mijn rivier, ( 2 )
Kon ik maar voor een keer jouw rivier zijn
waarin
je mag meedrijven, verdrinken en gered worden.
Spring erin, verlaat je angst..
Klamp
je vast aan een drijfhout, verdwijn tot beneden in mijn draaikolk.. schudt het water
van je haar.
Kon ik maar voor een keer jouw rivier zijn
Je leiden naar kleurige oevers
van dezelfde taal, hetzelfde hart.
Duik diep, dieper, kom boven met een verloren glimlach..
Verwarm
je aan mijn zonnige keien , vindt rust in een landschap dat ik heb gekneed tot limburgs
mooiste.
Kon ik maar voor een keer jouw rivier zijn
Soms woest, ruw en oevers uit
elkaar drijvend,
Soms stil, lief en twee landen verenigend tot één
Je bij de hand nemend
,om je onvoorwaardelijk te zoenen en je gerust te stellen dat ik er altijd weer
zal zijn …
Ik…jouw rivier
liri
Notenbrood van Michel Eycken Dit recept downloaden ? Klik hier.
Hierna het recept voor een notenbrood (dat ikzelf op punt gesteld heb).
200 gr havermout
40 gr verse gist of 14 gr droge (twee pakjes)
200 gr gewone witte bloem
300 gr volkorenbloem
450 ml volle melk
2 eetlepels honing
2 eetlepels notenolie
1 theelepel zout
100 gr noten (50 gr walnoten en 50 gr hazelnoten of andere noten/pitten of/en gedroogde
dadels of vijgen -
PS. Naargelang jullie wensen/smaak kunnen jullie
-
-
35 min bakken maar hoe minder witte bloem hoe minder luchtig (want
het brood gist minder goed) het brood wordt en dus ook
hoe kruimeliger.
Een
vriend bakker raadt mij aan altijd minsten 200 gr witte bloem op 300 gr volkorenbloem
te gebruiken. (de echte originele
volkorenbloem kan je niet puur gebruiken -
voorhand gemengde volkorenbloem
om het te doen lukken maar in feite is dat boerenbedrog)
Bereiding
1. Hak de noten grof
2. Doe alle ingrediënten (behalve de melk, de gist en de honing) in de mengkom van
de keukenrobot (doe het koffielepeltje zout op een
hoopje tegen de rand van de
mengkom -
3. Warm de melk op tot een lauwe temperatuur (+/-
4. Verkruimel de gist in de melk
5. Voeg honing toe en meng goed
6. Meng de vloeistof langzaam onder de droge massa.
7.
Meng een kwartiertje (eventueel wat langer) in de keukenrobot (je moet in de mengkom
een consistente ietwat
droge deegbol krijgen)
8. Bekleed de bakplaat met een siliconenmat
9. Stort het deeg uit het recipiënt op de siliconenmat
10. Vorm een mooie gelijkmatige bol
zonder plooien in de bol (dit is het moeilijkste van het ganse proces -
brood hebt bakt het brood in barsten..... daarom goed rollen onder
een hand met gespreide vingers tot de plooien weg zijn -
vraagt wat oefening).
11. Leg de mooie bol op de siliconenmat en bedek het deeg met een vershoudfolie en leg er een handdoek over
12. Laat de deeg rijzen gedurende een 75 minuten op een aangename warme plaats. Zet
na 60 minuten de oven aan en verwarm
voor tot 200 graden
13. Na 75 minuten rijzen zet de deegbal waarvan de plastiekfolie en de handdoek verwijderd is in het midden van de warme oven.
14. Bak het brood gedurende 40 minuten en neem uit de oven.
15. Laat na 40 minuten het brood afkoelen op een rooster.