wpf3064267_02.jpg

Verslag vergadering 27 september 2023

                          

Aanwezig:  JP Holtof – Brigitte Heynderickx – Linda Ramaekers – Claudine Van Nerum – Victor Monnissen  -  Jean Kusters – Berthie Bloemen -  Jos Gielen – JP Mailliard - Christian Swennen

 

Aantal leden: 104

 

Activiteiten  juni – juli – aug & sept 2023

 

12 -16 juni -Wandelmidweek Xhoffraix: Een mooie locatie, gunstig gezinde weergoden en onze kookvrouwtjes die weer enorm hun best gedaan hadden. Al onze wandelingen (sommige zelfs op een zwarte piste!) werden door de goede samenwerking van ons team tot een goed einde gebracht. ’s Avonds werd er tussen pot en pint nog over nagepraat maar de petanqueballen van Berre deden deze voorvalletjes snel vergeten. Bedankt aan de mensen die hier voor alles gezorgd hebben en op naar volgend jaar!           “ Ieper 2024”. Tevens dank aan Claudine voor de mooie T-shirts.

 

24 juni - Bezoek Fort Eben-Emael: 22 deelnemers luisterden naar onze gids Serge. Met zijn sappig “Brussels” accent legde hij het doel en de inname van het fort uit. Daar we ook nog een picknick en een kleine wandeling voorzien hadden werd er toch aan hem gevraagd deze geschiedenis wat in te perken. Nadat al deze inspanningen kregen sommigen een droge lever, bij anderen begonnen de maagjes te grommelen. We hebben dit opgelost door een natje in de jachthaven en een frietje bij ’t Pleintje in het mooie Kanne.  

 

13 juli – Galgentocht: Welke invloed de Maas op ons allen heeft werd hier tijdens deze 25 km lange fietstocht regelmatig besproken. De opkomst was niet zo talrijk! Misschien omdat het een gewone weekdag was. De deelnemers waren achteraf toch heel enthousiast! Misschien had de laatste stop in “ La Butte aux Bois” hiermee te maken. Bedankt Theo,Andre,Noël,Rik & Irene.

21 juli – Zomerwandeling: De traditie van onze nationale feestdag werd in ere gehouden, de weergoden lieten ons echter wat in de steek! Jos zorgde voor een wandeling op een door ons weinig gekend terrein terwijl Rene een quizje ineen gestoken had over “ De Maaslandjoggers door de jaren heen”. Of er gefoefeld werd of niet, maar Berthie heeft verdient de fles Cava gewonnen.

De sangria van Claudine en enkele souflaki aan “t  Stationneke” sloten de dag af.

 

15 aug – Heppeneert: Onze voorzitter is heel fier! 51 leden hebben elkaar getroffen. Iedereen kon zijn gading vinden!

Wandelen naar Heppeneert met mogelijkheid tot instap in de Wissen, Vivendum, kleine wandeling in Leut of joggen was de keuze. Een frituur ter plaatse in het parochiezaaltje was een prima afsluiting.

Een minpuntje dat elk jaar weer terug voorkomt is het volgende: De bedoeling bij het wandelen naar Heppeneert is samen vertrekken en samen  aankomen. Er zijn snelle en minder snelle wandelaars, iedereen moet er echter zijn gading in vinden. Toch wordt er steeds vooruit gelopen en met ongeduld gewacht op de zogezegde “achterblijvers”. Onze opzet voor volgend jaar is  samen aankomen en het parkoers volgen dat vooraf  door de organisatie uitgestippeld wordt.   

 

Wandelweekend 15/09 – 17/09/2023- Rodt Zum Buchenberg: Prijs - kwaliteit  waren in orde. Sommigen hadden er een mooie vernieuwde kamer, anderen jammer genoeg niet. Deze deelnemers hebben dit echter niet laten merken en er toch een mooi wandelweekend van gemaakt. Door de ongemakken van sommige deelnemers werden er alternatieven voorzien. Deze werden in dank aangenomen. Mooie wandelingen rondom het stuwmeer van Butchenbach, natuurwandeling in Rodt en Burg Reuland met enorme vergezichten! Voor sommigen zelfs wat nostalgie van de ooit plaatsgevonden chirokampen  in deze buurt.   

 

Geplande activiteiten  okt – nov - dec 2023

 

25 okt- Infoavond erfenis en nalatenschap: om 19u zaaltje ’t Marktzicht. Uitleg wordt gegeven door notaris Kathleen Deak.

Iedereen heet zijn mailtje hierover ontvangen. De inschrijvingen zijn lopende.

 

11 nov – Herfstwandeling: Deze zal doorgaan aan de Wissen. Verdere info volgt later.

 

16 dec – Kerstfeest. De organisatoren zijn sterk bezig om er een mooi feest van te maken.

 

 

Het bestuur