wp29543065_02.jpg

Laatste update:  Coronamaatregelen

wp65a10ee8_02.jpg
wpd3755be6_02.jpg
wp28401d22_02.jpg

 

Coronamaatregelen update 15 05 2020

 

De nationale veiligheidsraad heeft officieel groen licht gegeven voor fase 2 van de versoepelingen van de coronamaatregelen vanaf volgende week maandag 18/05/2020.

Volgens de fase 2 kunnen sportclubs opnieuw trainen, in de buitenlucht, maximum 20 personen, op veilige afstand en in aanwezigheid van een coach of begeleider. In principe zouden we dus weer kunnen gaan joggen en wandelen.

Nu de coronacijfers blijven gunstig evolueren, maar het aantal bevestigde besmette personen neemt nog altijd toe. De laatste weken zijn er meerdere versoepelingen doorgevoerd zoals bedrijven die opstarten, winkels die open gaan, scholen die gedeeltelijk opstarten enz. Dit terwijl het virus nog rondom ons blijft sluimeren. Het is nog afwachten en hopen dat de coronacijfers gunstig blijven evolueren.

Volgens mij is het niet verstandig van nu al met een grote groep te gaan joggen en wandelen. Wij gaan eerst eens de verdere evolutie van de coronacijfers opvolgen. Daarnaast gaan wij binnen het bestuur brainstormen hoe en wanneer wij terug met een grote groep gaan joggen en wandelen.

Dit wil niet zeggen dat je in uw kot moet blijven zitten. Het is perfect mogelijk om ondertussen in kleinere groepen af te spreken om te gaan joggen of wandelen ( max 3 personen ).

Groeten, uw voorzitter